KLANKSCHALEN & STEMVORKEN INFORMATIE

Klank- Ontspanning door middel van klank is al heel oud. Met de stem en diverse instrumenten o.a. klankschalen, klankbuizen, stemvorken, gong, tingsha, oceandrum, trommel en ratel kunnen onze geest en ons lichaam hun eigen harmonie ervaren.
Oude beschavingen hadden al lang ontdekt dat geluid in staat was om mensen in rust te brengen.
Klank is geluid dat we horen, Klank is trilling die we voelen, Klank is kleur die we zien.
Geluid, klank of muziek heeft geen woorden nodig maar werkt direct in op onze energie en ons lichaam. Het lichaam bestaat voor meer dan driekwart uit vocht en het is een gegeven dat geluid in vocht zeer ver draagt, dus ook in ons lichaam. De geluidstrillingen gaan door elke cel van ons lichaam. Deze trillingen gecombineerd met de diverse klanken geven een ontspannende en harmoniserende werking.
Klankschalen- zijn oorspronkelijk afkomstig uit het Himalaya gebied en worden o.a. gebruikt als eetkommen, tempelschalen, offerschalen en ook als muziekinstrument. Ze zijn vervaardigd uit een legering van diverse metalen.
De verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper, kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen. In de oude traditie werden er 7 metalen voor gebruikt, elk voor één van de toen gekende planeten.
De klankschalen ontwikkelen een langdurige klank na het aanslaan met een klopper.
Klankschalen zijn rijk aan boventonen en elke klankschaal heeft zo een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. 
Stemvorken - gewogen stemvorken werken meer op het lichamelijke niveau. De vibratie is sterker en dieper waar te nemen als de schacht direct op het lichaam wordt gezet. Dat komt door de gewichtjes aan de uiteinden. De toon blijft langer doorklinken, maar is zachter en meer diffuus. Wegen zwaarder. Zijn korter vergeleken met een zelfde stemvork zonder gewichtjes. Om ze aan te slaan kun je ze zachtjes tegen je handpalm tikken, of gebruik een speciaal blokje of klankschaal stokje. De gewogen stemvorken hebben ronde gewichtjes aan beide uiteinden - ongewogen stemvorken werken meer op het subtiele lichaam en zijn uitstekend te gebruiken voor het bevorderen van geestelijk en emotioneel evenwicht, innerlijke harmonie, rust en ontspanning. Ze hebben een minder sterkere vibratie als de schacht direct op het lichaam wordt gezet. De toon is meer gericht en concreet. Lichter in gewicht. Zijn langer vergeleken met een zelfde stemvork met gewichtjes. Worden rond en boven het lichaam het lichaam geplaatst, of vlakbij de oren gehouden. Om ze aan te slaan kun je zachtjes twee stemvorken tegen elkaar slaan of gebruik een speciaal blokje of klankschaal stokje. De ongewogen stemvorken hebben geen gewichtjes, en de uiteinden zijn recht.
Oceandrum Het woord 'Ocean- of Oceaandrum' geeft al aan dat het gaat om een muziekinstrument dat het geluid van de zee weergeeft. De oceandrums zijn met de hand gemaakt.. Door het ronddraaien van de drum ontstaat het rollende geluid van de golven, het zachte geluid van schelpen die schuiven over het zand, het geluid van een kalme, verstilde zee en voor sommigen klinkt het als het ruizen van de wind in de boomtoppen, een flinke storm of een fikse regen of hagelbui. 
Trommel - Het geluid van de trommel is een oergeluid, net zoals het ritme van je hartslag. De trilling die bij het aanslaan van de trommel vrijkomt brengt je energieveld in beweging en reinigt je energieveld van energetische blokkades.
Ratel - Een ratel is een krachtig en toch heel subtiel klank instrument. Zuiverend, verfrissend en opwekkend.
Door het gebruik van deze klank instrumenten ontstaat er harmonie en rust, en worden lichaam en geest gestimuleerd om hun eigen authentieke zelf te ervaren. Geef de klanken en trillingen de tijd en de ruimte om hun werk te doen.
Soms wordt een klacht eerst versterkt en kan dan pas worden verwerkt !

 

© 2022 - 2024 Sietske's Mineralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel